Itt van a vakáció!

LOGICO, olvasás

2015. július 02., csütörtök

Sok szülő azt gondolja, hogy a nyár és a szünet arra is kiváló alkalom lehet, hogy az iskolás gyermek gyakorolja az iskolában tanultakat, és felkészüljön a következő tanévre. A pedagógusok elárasztják a gyerekeket feladatokkal, hosszú listát kapnak a kötelező olvasmányokról, és már szeptemberben elkezdődik a számonkérés. Nem könnyű iskolásnak lenni, az biztos! Tanácsainkkal igyekszünk segíteni a szülőknek abban, hogy gyermekeik játszva tanulhassanak, örömmel olvassanak, és úgy fejlődjenek a számukra kihívást jelentő területeken, hogy észre sem veszik, hogy gyakorolnak!

Az észlelési folyamatok fejlődése

fejlesztés, LOGICO, pedagógus

2015. május 22., péntek

Hogyan fejlődnek az észlelési folyamatok? Mire van szükség a helyes vizuális érzékeléshez? Mit jelent az auditív észlelés? Cikksorozatunkban fejlesztőpedagógus szakértőink a gyerekek fejlődésével kapcsolatos kérdésekre válaszolnak. Perger Katalin és Farkas Attiláné Katalin a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanítói. Közösen dolgozták ki és állították össze a LOGICO Piccolo Betűvadász, Számvadász és Jelvadász kártyacsomagok anyagát.

A térészlelés fejlődése

fejlesztés, LOGICO, pedagógus

2015. május 06., szerda

Hogyan fejleszthető a térészlelés? Hogyan segíthetjük a testséma kialakulását? - Cikksorozatunkban fejlesztőpedagógus szakértőink a gyerekek fejlődésével kapcsolatos kérdésekre válaszolnak. Perger Katalin és Farkas Attiláné Katalin a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zeneiskola – Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanítói. Közösen dolgozták ki és állították össze a LOGICO Piccolo Betűvadász, Számvadász és Jelvadász kártyacsomagok anyagát.