Itt van a vakáció!

LOGICO, olvasás

2015. július 02., csütörtök

Sok szülő azt gondolja, hogy a nyár és a szünet arra is kiváló alkalom lehet, hogy az iskolás gyermek gyakorolja az iskolában tanultakat, és felkészüljön a következő tanévre. A pedagógusok elárasztják a gyerekeket feladatokkal, hosszú listát kapnak a kötelező olvasmányokról, és már szeptemberben elkezdődik a számonkérés. Nem könnyű iskolásnak lenni, az biztos! Tanácsainkkal igyekszünk segíteni a szülőknek abban, hogy gyermekeik játszva tanulhassanak, örömmel olvassanak, és úgy fejlődjenek a számukra kihívást jelentő területeken, hogy észre sem veszik, hogy gyakorolnak!

Ajándék olvasnivaló

olvasás

2015. június 17., szerda

Ha 2015. július 15-ig megvásárolod a Mágikus állatok iskolája első két kötetét, ajándékba adunk még egy olvasnivalót: a Szeretek olvasni! sorozat Kókusz Franci, a fodrász titkosügynök című kötetét!

Hogyan szerettessük meg az olvasást a gyerekekkel?

olvasás

2015. június 03., szerda

Kiadónk új szerkesztője, Fenyvesi Orsolya az olvasás szeretetéről. Minap a Kozmosz: Történetek a világegyetemről című fantasztikus televíziós ismeretterjesztő sorozat egyik epizódja alatt a lenyűgöző képekbe feledkezve megütötték a fülem Neil deGrasse Tyson (asztrofizikus és a sorozat narrátora) szavai. A DNS-t afféle ősi írásnak értelmezve egészen költői módon fogalmazott: ez az örökítő anyag olyan nyelven íródott, melyet minden élet képes olvasni. Aki hozzám hasonlóan szeret olvasni, először tán nem is az információ egészen zavarba ejtő lényegére csodálkozik rá, hanem győzedelmes „ugye megmondtam?” arckifejezéssel fordul felebarátjához: tehát minden az írással és olvasással kezdődött!

Hol terem az olvasó?

olvasás

2015. június 03., szerda

Szeretnénk, hogy gyermekünk sokat olvasson. Azonban ahhoz, hogy egy gyerekből igazi olvasó váljék, nem elég, hogy a kezébe nyomjuk a könyveket, amiket szerintünk feltétlenül el kell olvasnia. Nem az a cél, hogy elolvasson valamit a kedvünkért vagy az iskolai előmenetele kedvéért. Az a cél, hogy rákapjon az olvasás ízére, és megszeresse az olvasást. Mert amelyik gyerek élvezi az olvasást, az magától nyúl a következő könyvért, és felnőttként is sokkal többet fog olvasni.

Itt vannak a mágikus állatok!

mese, olvasás

2015. június 03., szerda

Sikerkönyv, ifjúsági regény 8 éves kortól Mágikus állatok iskolája – ez a címe annak a könyvsorozatnak, ami a németországi gyerekirodalom egyik legnagyobb dobása lett az elmúlt években. Hatalmas példányszámok, lelkes olvasók („A nyolcéves lányom egyenesen imádja! Egy nap alatt olvasta el az első kötetet!”), és ha minden jól megy, hamarosan film is készül a történetből. Itt a legújabb Harry Potter?

Pszichológus szemmel a mágikus állatokról

olvasás, pszichológus

2015. június 03., szerda

A Mágikus állatok iskolájában beszélő állatok és cserfes kisiskolások élnek át együtt vidám kalandokat. Felhősi Gabriella pszichológus elolvasta a sorozatot, és most elmondja nekünk, miért tartja hasznos olvasmánynak, azon kívül persze, hogy szórakoztató is. Margit Auer könyveit 8 éves kortól, fiúknak és lányoknak egyaránt ajánljuk.