Minivilág termékek

Szomor Éva

gyógypedagógus, a hallássérült oktatás jeles képviselője, fejlesztő logopédus
2000 óta továbbképzést tart gyermekorvosoknak, védőnőknek, csecsemő- és gyermekgondozóknak
A kisgyerekeknek is lehet „szótára". A minivilág kiadványai mind-mind a világ felfedezését segítő szótárak. Mit jelent: tapintani, simogatni, lapozni?
Ezekre is választ kaphatnak a gyerekek, miközben számtalan érzékszervükön át rögzítik az ismereteket játékokról, állatokról, virágokról. Egyszóval a körülöttünk lévő világról.

Cikcakk lapozóról

Nem véletlen, hogy a nyelv- és a beszédfejlődés szabályai szerint az állatok neve, az állathangok utánzása áll a legelső helyen. Az állatok megismerése, közelsége örömet okoz a gyerekeknek.
A Cikcakk lapozó sok humoros helyzetet rejt magában azzal, hogy a spirálosan összefűzött színes képeket a gyerekek kedvükre kevergethetik. Fontos, hogy már ebben az életkorban gondozzuk, fejlesszük a humor kifejezését és megértését.

Játékos felfedezőről

Egy 24 hónapos gyerek mindent tud, de főleg mindent tudni akar. A Játékos felfedező minden kötete alkalmat ad a kíváncsiság kielégítésére, a kipróbálás örömére, hiszen minden egyes oldalon kivehető, kihajtogatható - gondolkodást, problémamegoldást és a finommozgást segítő - feladatokat találnak a két évesek. A szép és változatos képek alatti mondatok a vidámságon túl a magyar nyelv szépségét, árnyaltságát tanítják. A melléknevek, főnevek, határozószók használatával észrevétlenül tanulnak a gyerekek bővített, pontos mondatokban beszélni, ami ebben a korban alakul ki.

Ujjvezető lapozóról

A Merre repül a pillangó? verses, ritmusos szövegei könnyen válhatnak a legelső versekké a kisgyermek életében. A kis kötet lehetőséget ad az örömre szülőnek-gyereknek egyaránt, hogy együtt mondogathatják, mozoghatják végig az együtt töltött könyvnézegetős időt.

Ujj-bújócskáról

A 12 hónapos kisgyerekek már tudatosan és biztonsággal használják végtagjaikat, mozgáskoordinációjuk egyre fejlettebb, kíváncsiságuk élénk, és egyre jobban fejezik ki magukat. Az állatos ujjbújócska az önfeledt játék élményét nyújtja nekik.

A könyvek jól előkészítik a mintha játékok világát. Mindegyikben másik állattal ismerkedhetnek meg az apróságok. A bábozás és a kedves versikék a kommunikációs készségüket fejlesztik, miközben játékosan megtanulják a hangutánzó szavakat és a hétköznapi dolgok megnevezéseit. Minden ujjbújócska a problémamegoldás újabb sikerélményét is jelenti.

A könyvek remek szórakozást kínálnak a kicsit idősebb gyerekeknek is, akik már szívesen játszanak el egymásnak vagy a felnőtteknek egy-egy történetet, jelenítenek meg társas helyzeteket.

jakabosne-kovacs-juditJakabosné Kovács Judit

drámapedagógus
Mazsola Játszó és Manócska Muzsika foglalkozásvezető

Drámapedagógusként és két iskolás és egy óvodás gyermek édesanyjaként nagy örömmel fedeztem fel a Tessloff-Babilon Kiadó foglalkoztató füzeteit. A Mi MICSODA sorozatot már eddig is örömmel böngészték gyermekeim. A minap fedeztük fel, hogy óvodai és iskolai játékos, gondolkodtató füzetek széles skálájából választhatunk immár. A legkisebbekre is gondoltak, pár hónapos kortól, év szerinti bontásban is jelentek meg korosztályhoz illő, szép és jópofa kiadványok, melyek játékosan vezetik be a jövő nemzedékét a könyvek izgalmas, titkokat rejtő világába. Kisgyermekkorban a játék maga a tanulás. A minivilág kiadványokkal játékos és örömteli perceket szerezhetünk gyermekünknek és magunknak is.

peterfy-hajnalKocsisné Péterfy Hajnal

a Babafalva portál főszerkesztője és a Babafalva kismama oktatási központ vezetője

A minivilág könyvek Ákos fiamnál nagy sikert arattak. Nekem is tetszenek, igényes a megjelenésük, jópofák (és nem giccsesek!) bennük a rajzok, a gyerekek korának megfelelőek, számukra könnyen értelmezhetőek. Nagyon örülök, hogy gondot fordítottak arra is, hogy strapabíróak legyenek – nincs rosszabb, mint amikor a kedvenc könyv egy idő után darabokra hullik. A szövegek szintén az adott korosztálynak megfelelőek, a versikék is aranyosak, nem erőltetettek.

A tartalomról is csak jókat tudok mondani. A Nagyszemű lapozók biztosan kedvencek – amellett, hogy a háziállatokról is lehet belőlük tanulni –, de még a hároméves fiam is élvezi, ahogy forog a szemük. A Játékos felfedezőből és a Cikcakk lapozókból is olyan könnyen, gyorsan és játékosan tanult meg ellentétpárokat, állathangokat és mesterségeket, hogy észre sem vette. Ráadásul a Cikcakk lapozó jó közös szórakozás szülőnek, gyereknek egyaránt, jó néhány vidám percet eltöltöttünk az össze nem illő párokkal.

Gratulálok a könyvekhez, abszolút beleillenek a Kiadó eddigi igényes könyveinek sorába.