Minivilág termékek

Szomor Éva

gyógypedagógus, a hallássérült oktatás jeles képviselője, fejlesztő logopédus
2000 óta továbbképzést tart gyermekorvosoknak, védőnőknek, csecsemő- és gyermekgondozóknak
A kisgyerekeknek is lehet „szótára". A minivilág kiadványai mind-mind a világ felfedezését segítő szótárak. Mit jelent: tapintani, simogatni, lapozni?
Ezekre is választ kaphatnak a gyerekek, miközben számtalan érzékszervükön át rögzítik az ismereteket játékokról, állatokról, virágokról. Egyszóval a körülöttünk lévő világról.

Cikcakk lapozóról

Nem véletlen, hogy a nyelv- és a beszédfejlődés szabályai szerint az állatok neve, az állathangok utánzása áll a legelső helyen. Az állatok megismerése, közelsége örömet okoz a gyerekeknek.
A Cikcakk lapozó sok humoros helyzetet rejt magában azzal, hogy a spirálosan összefűzött színes képeket a gyerekek kedvükre kevergethetik. Fontos, hogy már ebben az életkorban gondozzuk, fejlesszük a humor kifejezését és megértését.

Játékos felfedezőről

Egy 24 hónapos gyerek mindent tud, de főleg mindent tudni akar. A Játékos felfedező minden kötete alkalmat ad a kíváncsiság kielégítésére, a kipróbálás örömére, hiszen minden egyes oldalon kivehető, kihajtogatható - gondolkodást, problémamegoldást és a finommozgást segítő - feladatokat találnak a két évesek. A szép és változatos képek alatti mondatok a vidámságon túl a magyar nyelv szépségét, árnyaltságát tanítják. A melléknevek, főnevek, határozószók használatával észrevétlenül tanulnak a gyerekek bővített, pontos mondatokban beszélni, ami ebben a korban alakul ki.

Ujjvezető lapozóról

A Merre repül a pillangó? verses, ritmusos szövegei könnyen válhatnak a legelső versekké a kisgyermek életében. A kis kötet lehetőséget ad az örömre szülőnek-gyereknek egyaránt, hogy együtt mondogathatják, mozoghatják végig az együtt töltött könyvnézegetős időt.

Ujj-bújócskáról

A 12 hónapos kisgyerekek már tudatosan és biztonsággal használják végtagjaikat, mozgáskoordinációjuk egyre fejlettebb, kíváncsiságuk élénk, és egyre jobban fejezik ki magukat. Az állatos ujjbújócska az önfeledt játék élményét nyújtja nekik.

A könyvek jól előkészítik a mintha játékok világát. Mindegyikben másik állattal ismerkedhetnek meg az apróságok. A bábozás és a kedves versikék a kommunikációs készségüket fejlesztik, miközben játékosan megtanulják a hangutánzó szavakat és a hétköznapi dolgok megnevezéseit. Minden ujjbújócska a problémamegoldás újabb sikerélményét is jelenti.

A könyvek remek szórakozást kínálnak a kicsit idősebb gyerekeknek is, akik már szívesen játszanak el egymásnak vagy a felnőtteknek egy-egy történetet, jelenítenek meg társas helyzeteket.

jakabosne-kovacs-juditJakabosné Kovács Judit

drámapedagógus
Mazsola Játszó és Manócska Muzsika foglalkozásvezető

Drámapedagógusként és két iskolás és egy óvodás gyermek édesanyjaként nagy örömmel fedeztem fel a Tessloff-Babilon Kiadó foglalkoztató füzeteit. A Mi MICSODA sorozatot már eddig is örömmel böngészték gyermekeim. A minap fedeztük fel, hogy óvodai és iskolai játékos, gondolkodtató füzetek széles skálájából választhatunk immár. A legkisebbekre is gondoltak, pár hónapos kortól, év szerinti bontásban is jelentek meg korosztályhoz illő, szép és jópofa kiadványok, melyek játékosan vezetik be a jövő nemzedékét a könyvek izgalmas, titkokat rejtő világába. Kisgyermekkorban a játék maga a tanulás. A minivilág kiadványokkal játékos és örömteli perceket szerezhetünk gyermekünknek és magunknak is.

peterfy-hajnalKocsisné Péterfy Hajnal

a Babafalva portál főszerkesztője és a Babafalva kismama oktatási központ vezetője

A minivilág könyvek Ákos fiamnál nagy sikert arattak. Nekem is tetszenek, igényes a megjelenésük, jópofák (és nem giccsesek!) bennük a rajzok, a gyerekek korának megfelelőek, számukra könnyen értelmezhetőek. Nagyon örülök, hogy gondot fordítottak arra is, hogy strapabíróak legyenek – nincs rosszabb, mint amikor a kedvenc könyv egy idő után darabokra hullik. A szövegek szintén az adott korosztálynak megfelelőek, a versikék is aranyosak, nem erőltetettek.

A tartalomról is csak jókat tudok mondani. A Nagyszemű lapozók biztosan kedvencek – amellett, hogy a háziállatokról is lehet belőlük tanulni –, de még a hároméves fiam is élvezi, ahogy forog a szemük. A Játékos felfedezőből és a Cikcakk lapozókból is olyan könnyen, gyorsan és játékosan tanult meg ellentétpárokat, állathangokat és mesterségeket, hogy észre sem vette. Ráadásul a Cikcakk lapozó jó közös szórakozás szülőnek, gyereknek egyaránt, jó néhány vidám percet eltöltöttünk az össze nem illő párokkal.

Gratulálok a könyvekhez, abszolút beleillenek a Kiadó eddigi igényes könyveinek sorába.

 


Címkék:

Aitken  Apollón  Artemisz  Aszklépiosz  Ausztrália  Baradla-barlang  Bornemisza Anna  Carl Friedrich Gauss  Charles Babbage  Claude Chappe  Fahrenheit  Fourier-transzformáció  Fővárosi Állat- és Növénykert  Galilei  Geomancia  Guinness rekordok  Hedy Lamarr  Homo sapiens  John D. O’Sullivan  Jézus  Kheirón  Kolumbusz Kristóf  Korónisz  Kyatice-kultúra  Kígyótartó  LOGICO  Lucifer  Medúsza  Mesekönyvek  Mi MICSODA  Mithridatész  Monte Cristo grófja  Márton kenyere  Napóleon  Nelson altengernagy  Notre-Dame  Pallasz Athéné  Popham-kód  Santorius  Sinanshao  Sixtus-kápolna  Stephen Hawking  Szent Márk székesegyház  Szent-Györgyi Albert  Tiberius császár  Vatikán  Zeusz  anemométer  antibiotikum  baktérium  barlangok  barlangrajz  betegség  bozóttűz  cidrimókus  cineol  cégér  delej  dob  egyensúly  egyiptom  eukaliptusz  fejlesztés  fekete lyuk  feng-shui  finommotorika  foglalkoztató  folyadékkristály  félelem  füst  füstjelzés  gyógyszer  gyógyszertár  gyógyítás  higany  hiszti  hőmérséklet  hőmérő  ikozaéder  indiánok  inga  interjú  internet  iránytű  iskolakezdés  iskolaérettség  jel  jelhordozó  jelrendszer  játék  kakas  kereszténység  klímaváltozás  koala  koronavírus  kálvinizmus  készségfejlesztő  kígyó  kínai nagy fal  kínaiak  kódrendszer  kötéltánc  lovasfutár  láz  lázfa  magasság  magnetoszféra  mandula  marcipán  mese  meteorológia  mikrobiológia  mimivírus  mirtuszfélék  mágnes  mágnesesség  mágnesség  méreg  neandervölgyi  olimpia  olvasás  pedagógus  pestis  postakocsi  pszichológus  pékség  rajz  robot  rádiócsillagászat  régészet  sport  szemafor  szélkakas  szélzsák  tanulójáték  torpedó  tájoló  távíró  tükörtávíró  tőzsde  tűz  vasút  vegyszer  vonatrablás  vírus  wifi  zászló  Északi-sark  állatkert  ókor