Munkatársaink

Babai Éva

ügyvezető igazgató

babai eva

A Tessloff Babilon Kiadót 1990-ben német partnerünkkel, a nürnbergi Tessloff Verlaggal közösen alapítottuk. Az első években még csak a Mi MICSODA sorozat adaptációján dolgoztunk. Célunk az volt, hogy egy színvonalas, ismeretanyagban gazdag sorozatot hozzunk létre, ami több generációt kiszolgálhat, és ott a helye a családi könyvespolcokon. Azóta szélesedett a plalettánk, és remélem köztudottá vált, hogy kiadványaink remek olvasnivalót jelentenek, megbízható tartalommal. Izgalommal figyelem, mi tetszik legjobban a vevőinknek, többek közt ennek alapján tervezem a jövőt. Közgazdászként nem csak a számokról döntök. Minden egyes megjelenő könyv magán viseli a kezem nyomát. A gyerekek kezébe könyvet adni komoly felelősség. Ezeken keresztül tanítunk, nevelünk. Igazi lelkesedéssel végzem a munkám, és ebben egy nagyszerű kis csapat támogatását élvezem.

Gergelics Vali

értékesítés és marketing

gergelics vali1977 óta dolgozom a könyvek világában. Pályakezdőként voltam könyvesbolti eladó, könyvtáros, majd áruforgalmi - és beszerzési előadó. Szép emlékek fűznek a Művelt Nép Könyvterjesztő Vállalathoz, mely a 80-as évek végéig a vidéki könyvterjesztés fellegvára volt.
Szerencsésnek tartom magamat, hogy közvetlenül a rendszerváltást követő években találtam rá jelenlegi munkahelyemre, amely – ahogy az elmúlt 20 évben, most is – folyamatosan fejlődik és építkezik. Nyitottak vagyunk az újdonságokra, a kreatív és megvalósítható ötletekre a kiadás, a terjesztés és a marketing területén egyaránt.
Örülök, hogy terjesztőként módom volt bepillantani a könyvkészítés izgalmas kulisszatitkaiba és fortélyaiba is. Vallom, hogy nem nehéz hűségesnek maradni egy olyan közeghez és csapathoz, ahol minden téren a gyerekek állnak a középpontban. Kiadónk őket szolgálja töretlen lelkesedéssel és szeretettel.

Mán-Várhegyi Réka

felelős szerkesztő

man varhegyi rekaA Mi MICSODA könyveket természetesen én is régóta ismerem, de kiskamaszként elkerültek. Most viszont annál jobban élvezem szerkeszteni őket – annyi mindent és annyi félét tanulok, amitől határozottan érdekesebbnek látom a világot.
A Mi MICSODA könyveken kívül foglalkozom a mesekönyvekkel, a LOGICO sorozattal és sok mással is. Külön öröm, hogy nem csak szerkesztek, hanem időnként írok, fordítok és tördelek is.
Egyébként bölcsész vagyok és szociológus, Marosvásárhelyen születtem, de már régóta Budapesten élek. Kedvenc gyerekkönyvem Hervay Gizella Kobakja, Csukás István Oriza-Triznyákja és Bálint Ágnes Szeleburdi családja. A mi könyveink közül a kedvenceim a Mi MICSODA Vadállatok, a Medvék és minden, ami a világűrről szól!

Fenyvesi Orsolya

szerkesztő, fordító

2015 nyarán csatlakoztam nagy örömmel a BABILON csapatához szerkesztőként, fordítóként. Korábban hallgattam jogot, filmelmélet- és filmtörténetet, művészettörténetet (ebből le is diplomáztam), és dolgoztam kortárs művészettel, roma alapítvánnyal és dokumentumfilmekkel. Egész életemben csak írni és olvasni akartam, és minél többet megtudni a világról, amiben élek. Gyerekként is a könyvek voltak legnagyobb kincseim, és ma sincs ez másképp.

 

Poloné Mikes Éva

ügyfélkapcsolatok

polo eviAnnak idején a gyerekeim nagy élvezettel forgatták a Mi MICSODA köteteket, tulajdonképpen ők fedezték fel először. Én 2003-tól vagyok a Tessloff Babilon Kiadó munkatársa, azóta nagyszerű könyvek között és szeretnivaló csapatban dolgozom.
Munkám nagyon sokrétű: a könyv megszületésétől kezdve az értékesítésig sok-sok munkafázisban veszek részt. Fő feladataim közé tartozik a terjesztés, a partnerekkel való kapcsolattartás és az elszámolások, elszámoltatások készítése is. Nagyon büszke vagyok arra, hogy minden könyvünk szép, színvonalas, és mindegyik rengeteg érdekességet tartalmaz.

Kéri Katalin

Mi MICSODA Klub, honlap, online vásárlás

keri katiA Tessloff Babilon Kiadó jókedvű csapatának 2008 őszétől vagyok a tagja. Részt veszek a honlap csinosításában, tartalmi frissítésében, illetve sok – kívülállók számára néha láthatatlan – adminisztratív feladat elvégzésében, valamint velem találkozhatnak azok, akik a kiadóban vásárolják meg könyveinket. Nagy élmény számomra találkozni – akár csak az éteren keresztül – a sok aktív klubtaggal és lelkes olvasóval. A kiadványainkról kapott pozitív visszajelzések pedig bizonyítják, hogy olvasni, tanulni jó!

 

Soós Anita

online- és sajtókapcsolatok, PR

soos anita

A könyvek és az irodalom szeretete egészen kicsi korom óta jelen van az életemben. Az ELTE magyar szakára is éppen ezért jelentkeztem, az egyetem után pedig évekig dolgoztam színházban. Ám mióta két kisfiú anyukája lettem, a gyermekkönyvek világban találtam igazán magamra. A kiadó marketingeseként az egyik legfontosabb feladatom, hogy ezeknek a remek, különleges és hasznos könyveknek a híre minél több szülőhöz eljusson, és a gyerekekkel együtt megszeressék a kiadó kiadványait, melyekbe szívünket, lelkünket és sok-sok év tapasztalatát is beletesszük. Engem lehet keresni bármilyen sajtómegjelenéssel és partneri együttműködéssel kapcsolatban!

 

Rozgonyi Sarolta

szerkesztő

rozgonyi saroltaMikor mondhatjuk, hogy egy szöveg készen van? Amikor nyomdába adjuk, a szerkesztő elereszti az általa hosszabb-rövidebb időn át ízlelgetett, formálgatott, javítgatott szöveget, ami közben a sajátja lesz, függetlenül attól, hogy nem ő írta. A személyisége visszaköszön a sorokból. Ám a szöveg ekkor még nem készült el teljesen, hátravan az utolsó, a legfontosabb fázis, a befogadás. Vajon a kis felfedezők, a mi könyveink olvasói megértik, jól értik, megkedvelik, ami a lapokra került? Ha igen, akkor a szöveg betöltötte feladatát. Ezen dolgozom én nap mint nap.
Szerencsés vagyok, mert azzal foglalkozhatok, amit szeretek: írással és olvasással, könyvekkel és ismeretterjesztéssel. Ezt tanultam annak idején az ELTE magyar–történelem szakán, de a könyvek és mindenféle szövegek gyerekkorom óta fontos részei az életemnek, 2009 februárjától a Tessloff Babilon Kiadó is.

Francz Magdolna

szerkesztő

francz magdiGeológusi végzettségem elsősorban azt jelenti, hogy mindenkorra elköteleződtem a természettudományokkal. Tanulmányaim végén idegenvezetői bizonyítványt is szereztem, majd később egy kéttannyelvű idegenforgalmi középiskolában tanítottam idegenforgalmi földrajzot.
Azóta érzem, hogy milyen szerencsésen ötvöződik a természettudományos és kultúrtörténeti érdeklődésem és műveltségem. Családommal fáradhatatlanul járjuk az ország eldugott vidékeit, idegenvezetőként „felkészülök", útvonalat tervezek, keressük az ismert vagy eldugott nevezetességeket, beszélgetünk a helyi emberekkel. Tizenéves lányommal megbeszéljük a tapasztaltakat, és erősítjük benne, hogy járjon nyitott szemmel és füllel, és nincs jobb dolog, mint a rejtett értékeket felfedezni, és a műveltséget gyarapítani.

Galambos Mariann

Értékesítés, logisztika

galambos mariann2010 áprilisától dolgozom raktári értékesítőként a Tessloff Babilon Kiadónál, egy nagyon lelkiismeretes és vevőcentrikus csapatban. Feladatom a kiskereskedőkkel és viszonteladókkal való kapcsolattartás és kereskedelmi kiszolgálás. Szeretem a változatos munkámat, akárcsak a Mi MICSODA könyveket, hiszen a fiam is ezeken nőtt fel!