Tanulj meg főzni 10 lépésben! - Könnyű és ínycsiklandozó falatok szilveszterre

főzés, receptek

2016 januárjában jön a SZUPERPROFI-sorozat! Az újévi kötetek egyikéből, a Tanulj meg főzni 10 lépésben! címűből ajánlunk most szilveszterre könnyen elkészíthető, fincsi falatokat.

SAJTOS PÁLCÁK
Ezt a finom rágcsálnivalót önmagában is el lehet majszolni, de egy jó leves mellé is tálalhatjuk őket. A receptünkben cheddar és parmezán keverékét használjuk, de választhatsz más kemény, karakteres ízű sajtokat is ízlés szerint.

Tanulj meg főzni 10 lépésben!HOZZÁVALÓK
   150 g érett cheddar sajt
   50 g parmezán sajt
   375 g búzaliszt, és még egy kevés a lisztezéshez
   225 g vaj felkockázva
   1 nagy tojás felverve

1. Reszeld le egy tányérba a cheddart és a parmezánt!
2. Szitáld a lisztet a tálba, majd az ujjaiddal dolgozd bele a vajat úgy, hogy ne maradjanak a keverékben vajdarabok, és az egész morzsás állagot öltsön! Keverd bele a reszelt sajtot, a felvert tojást és négy evőkanálnyi hideg vizet!
3. Gyúrd a tésztát golyóvá, ha szükséges, adhatsz hozzá még egy kis hideg vizet! Csomagold be a tésztagolyót fóliába, és félórára tedd a hűtőbe, hogy kissé megkeményedjen!
4. Melegítsd elő a sütőt 195 fokra, gázon ötös fokozatra kapcsolj! A gyúródeszkát hintsd meg egy kis liszttel, helyezd rá a tésztát, majd nyújtsd ki fél cm vékonyra! Törekedj a négyzet alakot elérni!
5. A négyzetet vágd félbe, majd mindkét felét vágd fel 1 cm keskeny csíkokra! A csíkokat tekerd meg kétszer-háromszor! Óvatosan helyezd el őket a sütőpapíron, a végeiket pedig finoman lapítsd le! Süsd 10-15 percig, amíg ropogósak nem lesznek!
6. Hagyd a pálcákat kissé kihűlni, és csak utána, egy lapátkanál segítségével helyezd át őket egy tálba!

PRÓBÁLD KI!
Ha pikáns ízekre vágysz, keverj a liszthez egy teáskanál chiliport vagy pirospaprikát!

ÖTLET
Sokkal könnyebb dolgod lesz a vajjal, ha tésztakészítés előtt félórával már kiveszed a hűtőből. Ennyi idő alatt szobahőmérsékletűre melegszik és megpuhul.

ZÖLDCITROMOS PITE
Ez a gazdag és krémes amerikai sütemény hagyományosan a napfényes Floridában őshonos key lime nevű zöldcitrom fajtából készül. Ha ilyet nem találunk, sima zöldcitromból is elkészíthetjük, így is pompás lesz.

Tanulj meg főzni 10 lépésben!HOZZÁVALÓK

A tésztához:
   225 g omlós keksz
   125 g vaj

A töltelékhez:
   400 g sűrített tej
   4 tojássárgája
   200 ml tejszín
   2 zöldcitrom reszelt héja
   100 ml frissen facsart zöldcitromlé

1. Először a pite tésztáját készítjük el. Törd apróra a kekszet sodrófa segítségével egy nejlonzacskóban, vagy használj hozzá robotgépet! Tedd át a morzsát a keverőtálba!
2. Olvaszd fel a vajat a lábasban alacsony hőfokon, majd öntsd rá a kekszmorzsára! Alaposan keverd el, aztán kanalazd át a pitesütő-formába, és nyomogasd le a kanállal úgy, hogy beterítse a forma alját, és alacsony szegélyt is alkosson végig az oldalán!
3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a gázt kapcsold hatos fokozatra! Tedd rá a formát a sütőlapra, süsd a tésztát tíz percig, majd vedd ki a sütőből! Vedd le a hőmérsékletet 170 fokra vagy hármas fokozatra!
4. Most a tölteléket készítjük el. Öntsd a sűrített tejet a mérőkancsóba, add hozzá a tojássárgáját, és kézi habverővel jól keverd el. Ezután keverd hozzá a tejszínt, a zöldcitrom héját és a levét is.
5. Óvatosan öntsd rá a tölteléket a megsült tésztarétegre és süsd még negyedórát!
6. Ha megsült, hagyd, hogy teljesen kihűljön, majd tedd a hűtőbe két-három órára! Ezt követően tálalhatod is!

PRÓBÁLD KI!
Tálaláshoz vágd fel a pitét szeletekre, a szeleteket pedig dekoráld egy-egy kanál tejszínhabbal és egy szelet zöldcitrommal!

ÖTLET
Könnyebb lesz kifacsarni a citromok levét, ha előtte kissé megpuhítjuk őket. Miután lereszelted a héjukat, tedd be a gyümölcsöt a mikróba legmagasabb hőfokon öt másodpercre!

PITA PIZZÁK
A mini pizzák tökéletesek suli utáni nassoláshoz éppúgy, mint szilveszteri összejövetelekhez – könnyen és gyorsan elkészítheted őket, a feltéteket pedig a végtelenségig lehet variálni.

Tanulj meg főzni 10 lépésben!HOZZÁVALÓK
   8 pita
   4 evőkanál paradicsompüré
   2 db felszeletelt paradicsom
   ½ zöldpaprika megtisztítva és vékonyra szeletelve
   4 db csiperkegomba felszeletelve
   2 evőkanál extraszűz olívaolaj
   2 evőkanál szárított oregánó vagy fűszerkeverék
   100 g mozzarella szeletelve vagy reszelve

1. Helyezd el a pitákat egy rétegben a grillrácson!
2. Kend meg őket paradicsompürével, a széleken egy centit kihagyva!
3. Pakold meg a pitákat a paradicsom-, paprika és gombaszeletekkel!
4. Kend meg a zöldségfeltéteket olívaolajjal és szórd meg a fűszerekkel!
5. A tetejükre tegyél reszelt vagy szeletelt mozzarellát, és grillezd a pizzákat, míg a sajt rájuk nem olvad! Azonnal tálald!

PRÓBÁLD KI!
A pepperoni, a sonka, a szeletelt lilahagyma és a szalámi is nagyszerű pizzafeltétnek. A mozzarella helyett használhatsz más sajtot is.

ÖTLET
Igény szerint készíthetsz kevesebb vagy több pita pizzát – egyszerűen hozzá kell igazítani a feltétek mennyiségét. Gyorsan rá fogsz érezni, hogy mennyire van szükséged!

Tetszett a cikk? Bejöttek a receptek? Szívesen tudnál meg többet új címeinkről? Itt olvashattok egy rövid ismertetőt. Találkozzunk 2016-ban!

SZUPERPROFI – Tanulj meg főzni 10 lépésben!

Alig várod, hogy átvedd az uralmat a konyhában, de még a kenyérvágás is nehezen megy?
Ez a könyv lépésről lépésre vezet be a főzés tudományába! Készülj fel: a késhasználattól a kenyérdagasztásig mindent meg fogsz tanulni! Ínycsiklandozó receptek, nélkülözhetetlen technikák és extra tippek várnak rád, és faragnak belőled szuperprofi szakácsot!
A jövő mesterszakácsainak és konyhatündéreinek első kézikönyve egy kis tapasztalatot, egy csipetnyi elszántságot és egy jókora adag lelkesedést jelöl meg a szuperséffé válás hozzávalóinak. Ha fogalmad sincs, hogy néz ki egy krumplinyomó, melyik lábos mire való, üsse kavics – a könyv tényleg az alapoktól kezdi. A 10 lecke során megtanulsz majd a késekkel bánni, hámozni és reszelni, aprítani és facsarni, pépesíteni és turmixolni, olajban sütni és dinsztelni, gőzölni és posírozni, grillezni és sütni, mártásokat és önteteket készíteni, habot verni, tésztát dagasztani – s közben a legistenibb fogásokkal örvendeztetheted meg családtagjaidat, barátaidat! Minestrone leves, sajtos pálcák, a legfincsibb limonádé, hummusz, marhahúsos taco, tócsni, csokimousse és répamuffin, ázsiai batyu és sajttal töltött krumpli – ropogtatnivalóktól főételeken át a desszertekig megtalálsz itt mindent. A receptek tehát a nemzetközi konyha alapfogásaiból merítenek, míg a könyv ezeknek a recepteknek a továbbgondolására is lelkesít, felvértezve a legfontosabbal, amire a konyhában szükséged lesz: önbizalommal és kísérletező kedvvel!

SZUPERPROFI – Forgass filmet 10 lépésben!

Leforgatnád végre a saját filmedet, de éppen nincs néhány millió forintnyi spórolt pénzed?
Nehogy ez visszatartson! Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan írj forgatókönyvet, tervezz storyboardot, forgass akár egy mobiltelefonnal, és sok mást is. Kövesd a könyv útmutatásait lépésről lépésre, és készítsd el első saját filmedet!

Biztos te is gondolkoztál már rajta, mi a titka a nagy filmrendezőknek. Gyakorlás, gyakorlás és sok-sok gyakorlás! Persze egy kis elhivatottság sem árt. De ezenfelül semmi ördöngösség nincs a dologban! Steven Spielberg például tizenkét évesen kezdte a filmezést a családi videókamerával, és önszorgalomból tanult meg forgatókönyvet írni. Ma már elég egy okostelefon, hogy jó felbontású felvételeket készíts. Nem árt persze némi tudást is elsajátítani a történetmondás vagy a képalkotás alapjairól, de ez a könyv átsegít téged a kezdeti nehézségeken. Magyarországon is számos független filmes kezdeményes alakult az elmúlt években, és egyre nő az online amatőr filmes szemlék száma is. A közösségi oldalakon keresztül rajongókat is toborozhatsz, internetes közösségek tagjaként építheted kapcsolataidat. A Forgass filmet 10 lépésben! ráadásul azt is megtanítja, hogyan légy magabiztos, hogy melyek a tervezés és szervezés elsajátítható képességei, valamint a társainkkal való hatékony kommunikáció alapjai! Hiszen a filmkészítés csapatmunka és önmegvalósítás egyben – nem lehetetlen, de kihívást jelentő, izgalmas feladat!


Címkék:

ajánló  állatkert  állatok  alvás  Antarktisz  aszteroida  Ausztrália  autó  baktérium  barlangok  betegség  Biblia  Budapest  buddhizmus  bútorok  búvárkodás  cidrimókus  denevér  díj  dory  édesség  éghajlat  egyensúly  egyház  egyiptom  elefánt  elektromosság  ember  emberi test  emlős  építmények  Északi-sark  etimológia  étkezés  eukaliptusz  fejlesztés  félelem  felfedezés  finommotorika  fizika  Föld  főzés  gyerekek  gyógyítás  gyógyszertár  háború  hajózás  halak  halál  halmazállapot  hangsebesség  hideg  hiszti  hogyan működik  hőmérő  hüllők  időjárás  időszámítás  India  infrahangok  interjú  internet  iránytű  irodalom  iskolaérettség  iskolakezdés  járművek  játék  jel  jelentés  jelrendszer  Jézus  kalóz  kapitalizmus  karácsony  karantén  kémia  kereskedelem  kétéltűek  Kína  klímaváltozás  koala  kommunikáció  kórház  koronavírus  könyv  közlekedés  Krisztus  kultúra  kultúrtörténet  léghajó  leguán  légzés  LOGICO  lovagok  madarak  magasság  mágnes  mese  meteorológia  Mi MICSODA  mikroszkóp  mitológia  mítoszok  művészet  Nikola Tesla  Nobel-díj  növények  nyomozás  óceán  ókor  ókori Görögország  oktatás  olimpia  olvasás  Oroszország  orvoslás  öltözködés  őskor  pedagógus  pszichológus  pulzus  rajz  rák  receptek  régészet  repülés  robot  rovarok  sárkány  sejtek  sport  szellemek  szépség  szerzetesrendek  szimbólum  táplálkozás  távíró  technika  tél  tenger  terhesség  természet  természeti jelenségek  természeti katasztrófák  természettudomány  teszt  tobzoska  történelem  tudomány  tüntetés  újkor  ultrahang  úthálózat  ünnep  vadnyugat  vallás  Városliget  vasút  védőoltás  vidámpark  vidra  világűr  vírus  víz  vulkán  zarf  zene 

Kapcsolódó könyvek:

2467

Szuperprofi – Tanulj meg főzni 10 lépésben!

Teljes ár: 3 490 Ft
Online ár: 2 792 Ft