Tanulj meg főzni 10 lépésben! - Könnyű és ínycsiklandozó falatok szilveszterre

2016 januárjában jön a SZUPERPROFI-sorozat! Az újévi kötetek egyikéből, a Tanulj meg főzni 10 lépésben! címűből ajánlunk most szilveszterre könnyen elkészíthető, fincsi falatokat.

SAJTOS PÁLCÁK
Ezt a finom rágcsálnivalót önmagában is el lehet majszolni, de egy jó leves mellé is tálalhatjuk őket. A receptünkben cheddar és parmezán keverékét használjuk, de választhatsz más kemény, karakteres ízű sajtokat is ízlés szerint.

HOZZÁVALÓK
   150 g érett cheddar sajt
   50 g parmezán sajt
   375 g búzaliszt, és még egy kevés a lisztezéshez
   225 g vaj felkockázva
   1 nagy tojás felverve

1. Reszeld le egy tányérba a cheddart és a parmezánt!
2. Szitáld a lisztet a tálba, majd az ujjaiddal dolgozd bele a vajat úgy, hogy ne maradjanak a keverékben vajdarabok, és az egész morzsás állagot öltsön! Keverd bele a reszelt sajtot, a felvert tojást és négy evőkanálnyi hideg vizet!
3. Gyúrd a tésztát golyóvá, ha szükséges, adhatsz hozzá még egy kis hideg vizet! Csomagold be a tésztagolyót fóliába, és félórára tedd a hűtőbe, hogy kissé megkeményedjen!
4. Melegítsd elő a sütőt 195 fokra, gázon ötös fokozatra kapcsolj! A gyúródeszkát hintsd meg egy kis liszttel, helyezd rá a tésztát, majd nyújtsd ki fél cm vékonyra! Törekedj a négyzet alakot elérni!
5. A négyzetet vágd félbe, majd mindkét felét vágd fel 1 cm keskeny csíkokra! A csíkokat tekerd meg kétszer-háromszor! Óvatosan helyezd el őket a sütőpapíron, a végeiket pedig finoman lapítsd le! Süsd 10-15 percig, amíg ropogósak nem lesznek!
6. Hagyd a pálcákat kissé kihűlni, és csak utána, egy lapátkanál segítségével helyezd át őket egy tálba!

PRÓBÁLD KI!
Ha pikáns ízekre vágysz, keverj a liszthez egy teáskanál chiliport vagy pirospaprikát!

ÖTLET
Sokkal könnyebb dolgod lesz a vajjal, ha tésztakészítés előtt félórával már kiveszed a hűtőből. Ennyi idő alatt szobahőmérsékletűre melegszik és megpuhul.

ZÖLDCITROMOS PITE
Ez a gazdag és krémes amerikai sütemény hagyományosan a napfényes Floridában őshonos key lime nevű zöldcitrom fajtából készül. Ha ilyet nem találunk, sima zöldcitromból is elkészíthetjük, így is pompás lesz.

HOZZÁVALÓK

A tésztához:
   225 g omlós keksz
   125 g vaj

A töltelékhez:
   400 g sűrített tej
   4 tojássárgája
   200 ml tejszín
   2 zöldcitrom reszelt héja
   100 ml frissen facsart zöldcitromlé

1. Először a pite tésztáját készítjük el. Törd apróra a kekszet sodrófa segítségével egy nejlonzacskóban, vagy használj hozzá robotgépet! Tedd át a morzsát a keverőtálba!
2. Olvaszd fel a vajat a lábasban alacsony hőfokon, majd öntsd rá a kekszmorzsára! Alaposan keverd el, aztán kanalazd át a pitesütő-formába, és nyomogasd le a kanállal úgy, hogy beterítse a forma alját, és alacsony szegélyt is alkosson végig az oldalán!
3. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, a gázt kapcsold hatos fokozatra! Tedd rá a formát a sütőlapra, süsd a tésztát tíz percig, majd vedd ki a sütőből! Vedd le a hőmérsékletet 170 fokra vagy hármas fokozatra!
4. Most a tölteléket készítjük el. Öntsd a sűrített tejet a mérőkancsóba, add hozzá a tojássárgáját, és kézi habverővel jól keverd el. Ezután keverd hozzá a tejszínt, a zöldcitrom héját és a levét is.
5. Óvatosan öntsd rá a tölteléket a megsült tésztarétegre és süsd még negyedórát!
6. Ha megsült, hagyd, hogy teljesen kihűljön, majd tedd a hűtőbe két-három órára! Ezt követően tálalhatod is!

PRÓBÁLD KI!
Tálaláshoz vágd fel a pitét szeletekre, a szeleteket pedig dekoráld egy-egy kanál tejszínhabbal és egy szelet zöldcitrommal!

ÖTLET
Könnyebb lesz kifacsarni a citromok levét, ha előtte kissé megpuhítjuk őket. Miután lereszelted a héjukat, tedd be a gyümölcsöt a mikróba legmagasabb hőfokon öt másodpercre!

PITA PIZZÁK
A mini pizzák tökéletesek suli utáni nassoláshoz éppúgy, mint szilveszteri összejövetelekhez – könnyen és gyorsan elkészítheted őket, a feltéteket pedig a végtelenségig lehet variálni.

HOZZÁVALÓK
   8 pita
   4 evőkanál paradicsompüré
   2 db felszeletelt paradicsom
   ½ zöldpaprika megtisztítva és vékonyra szeletelve
   4 db csiperkegomba felszeletelve
   2 evőkanál extraszűz olívaolaj
   2 evőkanál szárított oregánó vagy fűszerkeverék
   100 g mozzarella szeletelve vagy reszelve

1. Helyezd el a pitákat egy rétegben a grillrácson!
2. Kend meg őket paradicsompürével, a széleken egy centit kihagyva!
3. Pakold meg a pitákat a paradicsom-, paprika és gombaszeletekkel!
4. Kend meg a zöldségfeltéteket olívaolajjal és szórd meg a fűszerekkel!
5. A tetejükre tegyél reszelt vagy szeletelt mozzarellát, és grillezd a pizzákat, míg a sajt rájuk nem olvad! Azonnal tálald!

PRÓBÁLD KI!
A pepperoni, a sonka, a szeletelt lilahagyma és a szalámi is nagyszerű pizzafeltétnek. A mozzarella helyett használhatsz más sajtot is.

ÖTLET
Igény szerint készíthetsz kevesebb vagy több pita pizzát – egyszerűen hozzá kell igazítani a feltétek mennyiségét. Gyorsan rá fogsz érezni, hogy mennyire van szükséged!

Tetszett a cikk? Bejöttek a receptek? Szívesen tudnál meg többet új címeinkről? Itt olvashattok egy rövid ismertetőt. Találkozzunk 2016-ban!

SZUPERPROFI – Tanulj meg főzni 10 lépésben!

Szuperprofi - főzésAlig várod, hogy átvedd az uralmat a konyhában, de még a kenyérvágás is nehezen megy?
Ez a könyv lépésről lépésre vezet be a főzés tudományába! Készülj fel: a késhasználattól a kenyérdagasztásig mindent meg fogsz tanulni! Ínycsiklandozó receptek, nélkülözhetetlen technikák és extra tippek várnak rád, és faragnak belőled szuperprofi szakácsot!
A jövő mesterszakácsainak és konyhatündéreinek első kézikönyve egy kis tapasztalatot, egy csipetnyi elszántságot és egy jókora adag lelkesedést jelöl meg a szuperséffé válás hozzávalóinak. Ha fogalmad sincs, hogy néz ki egy krumplinyomó, melyik lábos mire való, üsse kavics – a könyv tényleg az alapoktól kezdi. A 10 lecke során megtanulsz majd a késekkel bánni, hámozni és reszelni, aprítani és facsarni, pépesíteni és turmixolni, olajban sütni és dinsztelni, gőzölni és posírozni, grillezni és sütni, mártásokat és önteteket készíteni, habot verni, tésztát dagasztani – s közben a legistenibb fogásokkal örvendeztetheted meg családtagjaidat, barátaidat! Minestrone leves, sajtos pálcák, a legfincsibb limonádé, hummusz, marhahúsos taco, tócsni, csokimousse és répamuffin, ázsiai batyu és sajttal töltött krumpli – ropogtatnivalóktól főételeken át a desszertekig megtalálsz itt mindent. A receptek tehát a nemzetközi konyha alapfogásaiból merítenek, míg a könyv ezeknek a recepteknek a továbbgondolására is lelkesít, felvértezve a legfontosabbal, amire a konyhában szükséged lesz: önbizalommal és kísérletező kedvvel!

SZUPERPROFI – Forgass filmet 10 lépésben!

Szuperprofi - FilmLeforgatnád végre a saját filmedet, de éppen nincs néhány millió forintnyi spórolt pénzed?
Nehogy ez visszatartson! Ebből a könyvből megtanulhatod, hogyan írj forgatókönyvet, tervezz storyboardot, forgass akár egy mobiltelefonnal, és sok mást is. Kövesd a könyv útmutatásait lépésről lépésre, és készítsd el első saját filmedet!

Biztos te is gondolkoztál már rajta, mi a titka a nagy filmrendezőknek. Gyakorlás, gyakorlás és sok-sok gyakorlás! Persze egy kis elhivatottság sem árt. De ezenfelül semmi ördöngösség nincs a dologban! Steven Spielberg például tizenkét évesen kezdte a filmezést a családi videókamerával, és önszorgalomból tanult meg forgatókönyvet írni. Ma már elég egy okostelefon, hogy jó felbontású felvételeket készíts. Nem árt persze némi tudást is elsajátítani a történetmondás vagy a képalkotás alapjairól, de ez a könyv átsegít téged a kezdeti nehézségeken. Magyarországon is számos független filmes kezdeményes alakult az elmúlt években, és egyre nő az online amatőr filmes szemlék száma is. A közösségi oldalakon keresztül rajongókat is toborozhatsz, internetes közösségek tagjaként építheted kapcsolataidat. A Forgass filmet 10 lépésben! ráadásul azt is megtanítja, hogyan légy magabiztos, hogy melyek a tervezés és szervezés elsajátítható képességei, valamint a társainkkal való hatékony kommunikáció alapjai! Hiszen a filmkészítés csapatmunka és önmegvalósítás egyben – nem lehetetlen, de kihívást jelentő, izgalmas feladat!


Címkék:

Aitken  Angol Park  Antarktisz  Apollón  Artemisz  Aszklépiosz  Atlanti-óceán  Ausztrália  Baradla-barlang  Belgium  Benedek-rend  Biblia  Biblioteca Joanina  Bornemisza Anna  Budapest  Budapesti Vidám Park  Carl Friedrich Gauss  Charles Babbage  Claude Chappe  Dionüszosz  Edward Jenner  Egri csillagok  Erzsébet királyné  Fahrenheit  Fekete István  Ferenc pápa  Fourier-transzformáció  Föld  Fővárosi Állat- és Növénykert  Galilei  Galénosz  Geomancia  Guinness rekordok  Hedy Lamarr  Hippokratész  Homo sapiens  John D. O’Sullivan  Julius Caesar  Jézus  Kheirón  Kolumbusz Kristóf  Koppenhága  Korónisz  Kréta  Kyatice-kultúra  Kígyótartó  LOGICO  La Trappe  Las Vegas  Lazzaretto Vecchio  Liège  Louis Pasteur  Lucifer  Lyme-kór  Mafra-palota  Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület  Magyar Természettudományi Múzeum  Margit-sziget  Margitsziget  Medúsza  Mesekönyvek  Mexikó  Mi MICSODA  Milánó  Mithridatész  Monte Cristo grófja  Mária Terézia  Mária csillaga  Márton kenyere  Mátyás király  Napóleon  Nelson altengernagy  Nivelles  Nobel-díj  Notre-Dame  Nursiai szent Benedek  Nyulak szigete  Pallasz Athéné  Pesti Állatkert  Pompeius Magnus  Popham-kód  Porete-i Margit  Portugália  Santorius  Sinanshao  Sixtus-kápolna  Stephen Hawking  Szent Margit  Szent Márk székesegyház  Szent Patrik  Szent-Györgyi Albert  Szerb Antal  Széchenyi István  Tiberius császár  Vatikán  Velencei Köztársaság  Verona  Vosztok-tó  Vurstli  Városliget  Xántus János  Zeusz  anemométer  antibiotikum  archea  autofágia  axolotl  baktérium  barlangok  barlangrajz  beginák  beginázs  betegség  bozóttűz  buddhizmus  cidrimókus  cineol  ciszterciták  citoplazma  cégér  delej  denevér  dob  drón  dórok  egyensúly  egyiptom  ektoparazita  emlős  eretnek  etruszkok  eukaliptusz  fejlesztés  fekete lyuk  feketehimlő  feng-shui  finommotorika  foglalkoztató  folyadékkristály  frank  félelem  füst  füstjelzés  füstölgő  gabona  gyógyszer  gyógyszertár  gyógyítás  gót  higany  hiszti  hullámvasút  hőmérséklet  hőmérő  ikozaéder  immunitás  indiánok  inga  interjú  internet  iránytű  iskolakezdés  iskolaérettség  jel  jelhordozó  jelrendszer  járvány  játék  kakas  kalauzhajó  kalóz  kalózlevél  kalózállam  karantén  karmosbéka  karthauziak  kereszténység  klímaváltozás  koala  kolera  komló  koronavírus  kullancs  kálvinizmus  készségfejlesztő  kígyó  kínai nagy fal  kínaiak  kódrendszer  könyvtár  kötéltánc  lazarett  lizoszóma  lovasfutár  lárva  láz  lázfa  magasság  magnetoszféra  mandula  marcipán  mese  meteorológia  mikrobiológia  mimivírus  mirtuszfélék  mitokrondrium  mágnes  mágnesesség  mágnesség  méreg  narentinok  neandervölgyi  nimfa  nyál  olimpia  olvasás  organellum  pedagógus  permafroszt  pestis  postakocsi  pszichológus  pékség  rajz  robot  rádiócsillagászat  régészet  sajt  sejtek  sport  szalamandrafélék  szemafor  szerzetes  szerzetesrendek  szász  szélkakas  szélzsák  sör  tanulójáték  terhesség  terhességi teszt  teszt  tesztelés  thrákok  tirrének  torpedó  trappista sajt  trappisták  tájoló  távíró  tükörtávíró  tőzsde  tűz  vakcina  vasút  vegyszer  veszteglőház  veszélyeztetett fajok  vidra  vidámpark  vikingek  vizelet  vonatrablás  védőoltás  vírus  wifi  zászló  Északi-sark  állatkert  élesztősejtek  élőhely  élősködők  ízeltlábúak  óceán  ókor  ősbaktérium 

Kapcsolódó könyvek:

2467

Szuperprofi - Tanulj meg főzni 10 lépésben!

Teljes ár: 3 490 Ft
Online ár: 2 792 Ft