"karácsony" címke tartalmai

Az oratórium

karácsony, zene

2021. December 15., Wednesday

Akik a klasszikus zenét is kedvelik, azok karácsonykor szívesen hallgatnak oratóriumokat. Ezzel a zenei műfajjal egykor kizárólag a templomokban lehetett találkozni, hiszen az egyszerű emberek sokáig csak a templomokban hallgathattak komponált zenét.

Hogyan lehet karácsonyozni a világűrben?

karácsony, világűr

2020. December 24., Thursday

Mielőtt a karácsonyt kezdték volna ünnepelni, őseink a téli napforduló táján a fény újjászületésének örültek. Nem véletlen, hogy e régi pogány ünnep ideje éppen egybeesik a karácsonnyal, ennek is köszönhető, hogy utóbbi jóval több vallási ünnepnél. Krisztus születésének napja olyan szimbólummá vált, amely a „fénylő” szeretet, az összetartozás fogalmával világnézetétől függetlenül minden embert összeköt a Földön. A karácsonyozásból pedig azok sem maradhatnak ki, akik a világűrben töltik ezeket a december végi napokat.

Karácsonyozz Cidrimókussal!

cidrimókus, karácsony

2015. December 10., Thursday

Hahó, Cidri barátai! Cidrimókus karácsonyi ajándékkal szeretne kedveskedni nektek. Kiszínezhető cidris karácsonyfadíszek, cidris ajándékkártyák, cidris labirintus és még jó pár cidris cucc vár a cikk végén. Tök, azaz makk ingyen! Közben pedig Cidrimókus karácsonyi túlélő tanácsait is elolvashatjátok!