Kiadónkról, kiadványainkról

Mi MICSODA, Suli Plusz, LOGICO, Tili Toli -– ugye ismerős könyvek? Mind a Babilon Kiadóban készül, a gyerekek nagy örömére.

A Babilon az ifjúsági ismeretterjesztés és gyerekkönyvkiadás vezető kiadója. Több mint 30 éve jelennek meg gondozásunkban ismeretterjesztő könyvek, foglalkoztatók, készségfejlesztő kiadványok, képeskönyvek és gyerekregények a fiatal könyvbarátoknak. Szépek, tartalmasak, szórakoztatnak és elgondolkodtatnak. Az olvasók mindig tanulhatnak valamit ezekből a könyvekből, jobban megismerhetik a világot, amelyben élünk.

Így kezdődött...
1990-ben a német Tessloff és a magyar Babilon cég alapította a kiadót, amely gyors növekedésbe kezdett, és mára már több mint 2 és fél millió kiadványa talált gazdára.
Ma is nagy népszerűségnek örvend a Mi MICSODA sorozat, amely a tudomány és a nyomdatechnika robbanásszerű fejlődésével lépést tartva többször is megújult az elmúlt évtizedekben.

 

Ízelítő kiadónk kínálatából

Mi MICSODA

Kiadónk zászlóshajója a több korosztálynak szóló sorozat: Mi MICSODA Ovisoknak 3 éves kortól, Mi MICSODA Junior 5 éves kortól és a klasszikus Mi MICSODA sorozat 7 éves kortól. Ez utóbbi családjába a sorozat kötetein kívül a Matricás albumok,a Rejtvényfüzetek és kezdő olvasóknak szóló Olvasók is tartoznak. A Mi MICSODA tudásanyag gyarapítására naprakész ismereteket tartalmazó cikkeket töltünk fel a Magazin menübe, nyaranta pedig Mi MICSODA táborba invitáljuk a gyerekeket.

   

LOGICO

Az óvodások és kisiskolások körében kedvelt a LOGICO Primo és Piccolo különleges készségfejlesztő tanulójáték, amely egy színes tológombokkal ellátott keretből és a hozzá kapható feladatkártyákból áll. Otthon, önállóan is játszhat vele a gyerek, de fejlesztőpedagógusok is gyakran használják az óvodákban, iskolákban.

   

TUDÁS 30 MÁSODPERCBEN

Igazi modern, tartalmas ismeretterjesztő könyvcsalád. A trendi külső bizonyára vonzza a komputereken felnövő 8-12 éves korosztályt.
30 egy szuszra elolvasható fejezet, 30 másodperces világos magyarázatok, 3 másodperces villám-összefoglalók, 3 perces küldetések.

 

   

GYEREKREGÉNYEK

4-5 éves kortól 10-12 éves korig felolvasásra majd olvasásra ajánljuk gyerekregényeinket, melyek közül többet nemzetközi irodalmi díjjal tüntettek ki. A vidám, kalandos és tanulságos történetekkel szeretnénk megszerettetni az olvasást a most felnövő gyerekek körében. Kedvencünk a Mágikus állatok iskolája, Dory, Zarf vagy a Szuperhős? Nem tudjuk eldönteni!

Mágikus állatok iskolája

   

KÉPESKÖNYVEK

Kedves, vidám, humoros, tanulságos képeskönyvek és böngészők kicsinek és nagyobbaknak. Színvonalas illusztrációk, irodalmi értékű szövegek, versek neves külföldi és magyar szerzőktől.

 

   

KÖNYVEK KICSIKNEK (1-3 ÉVESEKNEK)

Az esztétikus és szeretnivaló könyvek a gyerekeket pici babakortól szórakoztatják, tanítják. Mozgatható elemek, kedves rajzok, versikék.