Kiadónkról, kiadványainkról

Mi MICSODA, Suli Plusz, LOGICO, Tili Toli -– ugye ismerős könyvek? Mind a Babilon Kiadóban készül, a gyerekek nagy örömére.

A Babilon az ifjúsági ismeretterjesztés és gyerekkönyvkiadás vezető kiadója. Több mint 25 éve jelennek meg gondozásunkban ismteretterjesztő könyvek, foglalkoztatók, készségfejlesztő kiadványok, képeskönyvek és gyerekregények a fiatal könyvbarátoknak. Szépek, tartalmasak, szórakoztatnak és elgondolkodtatnak. Az olvasók mindig tanulhatnak valamit ezekből a könyvekből, jobban megismerhetik a világot, amelyben élünk.

Így kezdődött...
1990-ben a német Tessloff és a magyar Babilon cég alapította a kiadót, amely gyors növekedésbe kezdett, és mára már több mint 2 és fél millió kiadványa talált gazdára.
Ma is nagy népszerűségnek örvend a Mi MICSODA sorozat, amely a tudomány és a nyomdatechnika robbanásszerű fejlődésével lépést tartva többször is megújult az elmúlt évtizedekben.

 

Ízelítő kiadónk kínálatából

Mi MICSODA

Kiadónk zászlóshajója a több korosztálynak szóló sorozat: Mi MICSODA Ovisoknak 3 éves kortól, Mi MICSODA Junior 5 éves kortól és a klasszikus Mi MICSODA sorozat 7 éves kortól. Ez utóbbi családjába a sorozat kötetein kívül a Matricás albumok,a Rejtvényfüzetek és kezdő olvasóknak szóló Olvasók is tartoznak. A Mi MICSODA tudásanyag gyarapítására naprakész ismereteket tartalmazó cikkeket töltünk fel a Magazin menübe, nyaranta pedig Mi MICSODA táborba invitáljuk a gyerekeket.

   

LOGICO

Az óvodások és kisiskolások körében kedvelt a LOGICO Primo és Piccolo különleges készségfejlesztő tanulójáték, amely egy színes tológombokkal ellátott keretből és a hozzá kapható feladatkártyákból áll. Otthon, önállóan is játszhat vele a gyerek, de fejlesztőpedagógusok is gyakran használják az óvodákban, iskolákban.

   

TUDÁS 30 másodpercben

Igazi modern, tartalmas ismeretterjesztő könyvcsalád. A trendi külső bizonyára vonzza a komputereken felnövő 8-12 éves korosztályt.
30 egy szuszra elolvasható fejezet, 30 másodperces világos magyarázatok, 3 másodperces villám-összefoglalók, 3 perces küldetések.

 

   

GYEREKIRODALOM

4-5 éves kortól 10-12 éves korig felolvasásra majd olvasásra ajánljuk gyerekregényeinket, melyek közül többet nemzetközi irodalmi díjjal tüntettek ki. A vidám, kalandos és tanulságos történetekkel szeretnénk megszerettetni az olvasást a most felnövő gyerekek körében. Kedvencünk a Mágikus állatok iskolája, Dory, Zarf vagy a Szuperhős? Nem tudjuk eldönteni!

Mágikus állatok iskolája

   

KÉPESKÖNYVEK, MESEKÖNYVEK

Kedves, vidám, humoros, tanulságos képes- és mesekönyvek, böngészők kicsinek és nagyobbaknak. Színvonalas illusztrációk, irodalmi értékű szövegek, versek neves külföldi és magyar szerzőktől.

 

   

MINIVILÁG

Az esztétikus és szeretnivaló könyvek a gyerekeket pici babakortól szórakoztatják, tanítják. Mozgatható elemek, kedves rajzok, versikék.