Robotok - a Manóprogram véleménye

Rövid leírás: A robotok napjainkban az élet szinte minden területén megtalálhatóak. Ők végzik a gyárak lélekölő szalagmunkáját, fejtenek ki nagy erőt, ott ahol szükség van rá, és teszik a dolgukat olyan körülmények között, ahol nem biztosítottak az élethez szükséges feltételek. A Mi Micsoda sorozat Robotok című kötete számtalan izgalmas kérdésre ad választ, a mesterséges intelligenciával felruházott gépekkel kapcsolatban.

Véleményünk a könyvről: Mindennapjaink során talán nem is gondolunk arra, hányféle területen szorgoskodnak mesterséges elmékkel vezérelt gépek. Az első robotok már a középkorban megjelentek, Leonardo da Vinci mechanikus páncélos lovagja például leült, felállt, és mozgatta a karját. Mára, a számítástechnika fejlődésének köszönhetően az orvostudománytól a mezőgazdaságig mindenhol előfordulnak. Képesek megállapítani, hogy elég érett e a gyümölcs ahhoz, hogy a szenzorokkal ellátott megfogójukkal leszüretelje a termést, vagy megkeresni a tűzfészket, ahol önálló oltási munkába kezdenek.
Hogyan készülnek a robotok? Hová tart a robottechnológia? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas kérdésekre kapnak feleletet a tudásra szomjazó csemeték.  A gazdagon illusztrált könyv, nem csak a robotokért rajongó fiúk kedvence lesz, de a lányok is bizonyára szívesen forgatják majd az érdekes tudnivalókat rejtő művet.

 

www.manoprogram.hu