Rólunk

Mi MICSODA, Suli Plusz, LOGICO, Mágikus állatok iskolája – ugye ismerősek?

A Babilon Kiadó az ifjúsági ismeretterjesztés és gyerekkönyvkiadás vezető könyvkiadója. 30 éve jelennek
meg gondozásunkban ismeretterjesztő könyvek, foglalkoztatók, készségfejlesztő kiadványok, képeskönyvek
és gyerekregények a fiatal könyvbarátoknak. Szépek, tartalmasak, szórakoztatnak és elgondolkodtatnak.
Az olvasók mindig tanulhatnak valamit ezekből a könyvekből, jobban megismerhetik a világot, amelyben élünk.

Így kezdődött...
1990-ben a német Tessloff és a magyar Babilon cég alapította a kiadót, amely gyors növekedésbe kezdett, és mára már több mint 2 és fél millió kiadványa talált gazdára.
Ma is nagy népszerűségnek örvend a Mi MICSODA sorozat, amely a tudomány és a nyomdatechnika robbanásszerű fejlődésével lépést tartva többször is megújult az elmúlt évtizedekben.

 

Ízelítő kiadói programjainkból

Mi MICSODA

Kiadónk zászlóshajója a több korosztálynak szóló sorozat: Mi MICSODA Ovisoknak 3 éves kortól, Mi MICSODA Junior 5 éves kortól és a klasszikus Mi MICSODA sorozat 7 éves kortól. Ez utóbbi családjába a sorozat kötetein kívül Rejtvényes barangolók, kvízfüzetek és filmek is tartoznak. A Mi MICSODA tudásanyag gyarapítására naprakész ismereteket tartalmazó cikkeket töltünk fel a www.mimicsoda.hu oldalra, klubtagjainknak pedig jobbnál jobb programokat kínálunk, melyek közül a legnépszerűbb a Mi MICSODA nyári tábor.

LOGICO

Az óvodások és kisiskolások körében kedvelt a LOGICO Primo és Piccolo különleges készségfejlesztő tanulójáték, amely egy színes tológombokkal ellátott keretből és a hozzá kapható feladatkártyákból áll. Otthon, önállóan is játszhat vele a gyerek, de fejlesztőpedagógusok is gyakran használják az óvodákban, iskolákban.

KÉPESKÖNYVEK, MESEKÖNYVEK

Kedves, vidám, humoros, tanulságos képes- és mesekönyvek, böngészők kicsinek és nagyobbaknak. Színvonalas illusztrációk, irodalmi értékű szövegek, versek neves külföldi és magyar szerzőktől.

MINIVILÁG

Az esztétikus és szeretnivaló könyvek a gyerekeket pici babakortól szórakoztatják, tanítják. Mozgatható elemek, kedves rajzok, versikék.

ISMERETTERJESZŐ KÖNYVEK KICSIKNEK

Már a 3 évesek is szerezhetnek tudományos ismereteket viccesen, versikékkel és mókás illusztrációkkal teli könyvsorozatunkból.

 

TUDÁS 30 másodpercben

Igazi modern, tartalmas ismeretterjesztő könyvcsalád. A trendi külső bizonyára vonzza a komputereken felnövő 8-12 éves korosztályt.
30 egy szuszra elolvasható fejezet, 30 másodperces világos magyarázatok, 3 másodperces villám-összefoglalók, 3 perces küldetések.

SZERETEK OLVASNI!

Kezdő olvasóknak indított irodalmi sorozat vidám, tanulságos történetekkel, kedves illusztrációkkal. Mesék, kalandos, az életből ellesett történetek.

GYEREKIRODALOM

4-5 éves kortól 10-12 éves korig felolvasásra majd olvasásra ajánljuk meseregényeinket, melyek közül többet nemzetközi irodalmi díjjal tüntettek ki. A vidám, kalandos és tanulságos történetekkel szeretnénk megszerettetni az olvasást a most felnövő gyerekek körében. Kedvencünk Dory, Zarf vagy a Szuperhős? Nem tudjuk eldönteni!

Mágikus állatok iskolája

Internet

A kiadó weboldalai:
www.babilonkiado.hu (www.tessloff-babilon.hu) – a kiadó teljes kínálata, online vásárlás, akciók, újdonságok, valamint szakértői cikkek, vélemények.
www.mimicsoda.hu – ismeretterjesztő cikkek, játékok, rejtvények, kvízjátékok, betekintés a Mi MICSODA könyvekbe, partnereink programjai, események, vásárok, táborok fotói.
www.minimicsoda-junior.hu – a Mi MICSODA Junior sorozat könyveinek oldala

Facebook

Tessloff Babilon: aktuális akciók, újdonságok, események
Mi MiCSODA Klub: a gyerekeknek
minivilág a kisgyermekes szülőknek
LOGICO Klub: a LOGICO fejlesztőjáték oldala