Mágikus állatok iskolája  – Behavazva
4347 4348 4349 4350 4351

Mágikus állatok iskolája – Behavazva

Eljött a téli szünet előtti utolsó napja, odakint szállingózik a hó. Miss Cornfield, az osztály és a mágikus állatok karácsonyi süteményeket sütnek – közben észre sem veszik, hogy a Winterstein iskola a hó fogságába esett! Leander és Henrietta riadtan bújnak a társuk mellé. Bezzeg Juri, a pingvin alig várja, hogy fejest ugorjon a hideg, fehér hóba…

...és folytatódik a fergeteges kaland a mágikus állatokkal.

ISBN: 9789632946221
Oldalszám: 240
Szerző: Margit Aurer
Méret (cm): 15,4*21*2
Fordította: Nádori Lídia
db

Teljes ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 192 FtOnline kedvezmény: 20 %

a könyv értékelése
(3 Szavazat)

Olvasói értékelések

F_J_ - 2020.12.31. 17:28:59
Egy gyerekregényfolyam 15.-ik kötete, és ez is olvasható önállóan. Ez a kötet az előzőekhez képest lassan indul, és csak a felénél pörögnek fel az események a többinél megszokott sebességre és intenzitásra. Viszont ami mégis eltérő az előzőekhez képest, hogy ez a rész inkább a kalandok, cselekmények felszínesebb sorozata, nem merül el kicsit sem a kamaszok érzelmi világában, mint ahogy azt eddig megszokhattuk. Ezt azért hiányoltam belőle.
Most is általános/mindennapos gyerekcsínytevéseket olvashatunk az állatokkal eljátszatva; és gyermeki tulajdonságok jönnek felszínre: falánkság, mohóság, a “mi lenne ha megpróbálnánk a tiltás ellenére”. De a kis állatok magukba szállnak és gazdáik segítségével együttes erővel jóváteszik az okozott károkat (ugyanis megették a másoknak szánt együtt készített süteményeket).
Hóvihar miatt az egész osztály és mágikus állataik az iskolában rekednek, nincsen áram, fűtés, melegvíz, telefon. Teljesen elszigetelődnek a külvilágtól, a hó olyan magasra ér, hogy nem tudják kinyitni az iskola ajtajait. Félelem bontakozik ki a gyerekekben, vágyódás az otthon melege, a biztonság, a megszokott környezet, az eltervezett esti tevékenységek után. Az osztályfőnökük vezetésével túlélésre rendezkednek be a tanáriban.
A könyv felénél indul be a dinamika, ekkor lépnek akcióba: megpróbálják a gondnokot elérni az iskola egyik melléképületében, ahol láthatóan még van áram. Több sikertelen kísérlet után végre sikerül eljuttatniuk egy levelet a gondnokukhoz kényszerhelyzetükről, így a szülőket az értesíteni tudja.
Párhuzamos szálon a mágikus állatkereskedés lakói a városban megtudják, hogy az osztály és a többi mágikus állat bajban van a hó fogságában. Azonnal a segítségükre indulnak mindannyian, a tőlük már megszokott összefogás jegyében.
Ezalatt a tanárnő próbálja a gyerekeket elfoglalni folyamatosan valamivel, a figyelmüket elterelni az aggódásról és a bizonytalanságról. Ezelet a részeket kissé vontatottnak találtam.
Találékonyság, bátorság kell ahhoz, hogy kijussanak. A két csapat elindul egymás felé a hóban alagutat ásva, hogy majd valahol találkozzanak. Ám hamarosan zendülés tör ki, kétségbeesés lesz úrrá rajtuk, hogy nem fog sikerülni a tervük, és kétfelé válva kétfelé ásnak. Végül délelőttre megjön az áram és a hókotrók is munkába állnak, így a szülők ki tudják menteni őket a hó fogságából.
A kötet központi gondolata az összefogás, hogy együtt mindig könnyebb a nehéz helyzeteket átvészelni.


Ajánljuk még

3825 3826 3997 4210 4292 4467

Eddig megtekintett könyvek

5123