Mágikus állatok iskolája – Végre vakáció! 4. – Helén és Karajan
4233 4234 4235 4236 4237

Mágikus állatok iskolája – Végre vakáció! 4. – Helén és Karajan

A mágikus állatok iskolájában mindig történik valami! De vajon milyen kalandokat hoz a vakáció, amikor a Winterstein iskola kapuja zárva van? Helén Párizsba repül Karajannal. A divat fővárosában rengeteg kalandot élnek át, bejárják a várost, sőt a kandúr számára emlékezetes helyekre is eljutnak. Közben kiderül, milyen sötét titkokat rejtenek a divatbemutatók csillogó kulisszái, és hogy a modellkedésnél léteznek fontosabb dolgok is.

ISBN: 9789632946214
Oldalszám: 236
Szerző: Margit Aurer
Méret (cm): 15,4*21*2
Fordította: Nádori Lídia
db

Teljes ár: 3 200 Ft
Online ár: 2 560 FtOnline kedvezmény: 20 %

a könyv értékelése
(6 Szavazat)

Olvasói értékelések

mari_enn - 2020.10.17. 09:25:22
Nagyon szeretjük ezt a sorozatot.
Várjuk a folytatást.

F_J_ - 2020.10.19. 12:00:55
A gyerekregényfolyam 14-ik kötete. Önállóan is olvasható akár az eddigi kötetek, mert rövid helyzetismertetés található az első oldalakon.
10-12 éveseknek és inkább lányoknak való. Bár ha előző köteteket ismer egy kisfiú, neki is érdekes lesz.
Minden kötetben más-más témák kerülnek terítékre melyek előfordulhatnak bármelyik kiskamasz életében. Ezért is remek ez a sorozat. Ebben a kötetben egy idegen országban, helyen (Párizs) való helytállás, ebből kifolyólag a magárahagyatottság, a régi barátok hiánya, a csalódások jelennek meg. De a könyv végére a főhősnőnek új barátai lesznek, miután rájönnek, hogy a korábban ellenfélnek vélt riválisokkal is lehet közös témákat, értékrendet találni.
A könyv feléig a divatbemutatók, a modell-élet a központ. Emiatt kezdtem kissé csalódott lenni az írónő ezen munkájában, de aztán bebizonyosodott, hogy ismét a tőle már megszokott fordulatos és tanulságos regények egyikét tartjuk a kezünkben.
Sok mindent megtudhatunk a divatbemutatós modellek hétköznapjaikról, a munkájukról, a kulisszák mögötti dolgokról, ahogy a többi regényben is mindig más-más területről kapnak az olvasók őket valószínűleg érdeklő és a szintjüknek megfelelő ismereteket. Helén elképzeléseinek a modellkedés való világa keményen ellentmond, így kezd az eredeti elhatározásában meginogni. Őt már a többi kötetből jól ismerjük: kényeskedik, elkényeztetett, főleg a ruhák és a divat érdeklik, a vásárlás és a szépségipar. De mégis jóérzésű és nyitott szemmel és lélekkel élő kislány, ez most is bebizonyosodik a történetben. Sőt, úgy néz ki, hogy a végére megtalálja az életcélját.
Bár elég gyakran visszatérő téma, de mégsem unalmas az öltözködések leírása, mert az író hozzátesz mindig valami vicceset, vagy beszólást, vagy a lányok érzelmeit, vagy más, érdekes tényt kapcsol hozzá.
A kalandok, izgalmak (pl. utcazenélés, kaja elcsenése) már az elején elkezdődnek, ahogy a vicces jelenetek is megjelennek. A már megszokott párbeszédek, leírások, sztorizások okán a párizsi életről több dolgot/részletet megtudhatunk. Egy kicsit gyakorlati kézikönyv vagy tanácsadás a regény, mint a többi kötet is a maga témájában. Emiatt kismértékben ismeretterjesztésnek is kategorizálnám, nemcsak kalandregénynek.
Hőseink füllentenek a szüleiknek céljuk érdekében, valamint hogy segítsenek egymáson. Ettől függetlenül a regényben a gyereküknek önbizalmat adó és -növelő szülők szerepelnek. Sokan tanulhatnánk tőlük. Személy szerint én ezért is szeretem ezt a regénysorozatot, mert a felnőtteknek is tanulságos. Megtudhatjuk, hogy adott esetben mi zajlik a gyerekek lekében és hogyan lehet olyan megoldásokat találni, úgy kommunikálni, hogy az mindenkinek megfelelő legyen, ha lehetséges. A kiskamaszok érzelmei, gondolatai, helyük a világban, útkeresésük, kortársakkal való hétköznapi problémáik körül zajlik a történet, ahogy a többi kötetben is. De mélyen azért nem megy bele az író, inkább a regény szintjén marad. Közepes fajsúlyú regénynek mondanám, de roppant élvezetes, nem lehet letenni, annyira magával ragadnak a hősök és a történetek.
Olvashatunk az ebben a kötetben szereplő mágikus állat, Karajan cica régi gazdáival való kedves találkozásról, amiben mindenki szembesül az érzelmeivel, és próbatétel elé kerül.
Kb. 15 oldallal a vége előtt jön az izgalmas tetőpont, ami egyben egy mai, aktuális erkölcsi kérdést vet fel: az állatok tömeges leölését a divat kielégítése, követése miatt. Az állatvédelem lesz a fordulópont, ami miatt Helén végül is elbillen egy új irányba, és úgy dönt, hogy állat- és környezetvédelemmel akar foglalkozni inkább.
Miss Cornfield osztályfőnök rejtvénye, mely az összes Vakáció! - könyvben benne van, minden diákja számára más. Helénnek ezúttal ez jut: szabadság az embereknek és az állatoknak is. És ez mennyire igaz!
+1 adat: egy pesti színházunk is játssza, mint zenés színdarabot a regénysorozat magvát adó részeket. Érdemes megnézni, remek előadás!


Ajánljuk még

5107 5106 5105 5108 5109 2496

Eddig megtekintett könyvek

5120