"halak" címke tartalmai

A lápi pócnak ez csak az egyik neve…

halak, természet

2024. March 14., Thursday

Az állatokkal és azok védelmével foglalkozó társaságok időről időre megszavazzák az év legkülönfélébb állatait. Az ilyen szavazások azért fontosak, mert ezek is felhívják a figyelmet az olyan élőlényekre, amelyeket valamilyen fokozott veszély fenyeget. Márpedig fontos, hogy a szélesebb nyilvánosság is tudjon erről, mert akkor többen fogják támogatni az adott állatért induló programokat.

Halbőrből ruha, cipő és gyógytapasz

gyógyítás, halak, öltözködés

2020. November 18., Wednesday

A múlt század elején a legdrágább cipők és táskák gyíkbőrből készültek. Azt hivatottak jelezni, hogy a viselőjüknek sok pénze és kifinomult ízlése van. Kevesen tudták ugyanakkor, hogy több természeti nép is ehhez hasonló, szintén pikkelyes mintázatú csizmában, cipőben, sőt, ruhában járt, és hogy ezek évszázadokon át a mindennapi viseletük részei voltak. Csak éppen nem a gyíkok, hanem a halak bőréből varrták ezeket.

Nem is némák a halak?

állatok, háború, halak

2020. October 16., Friday

Néma, mint a hal – mondjuk azokra, akik egy szót sem szólnak. A hasonlatunk azonban nem tökéletes, mert, mint kiderült, a víz alatt nagyon is hangosak a halak. Minderre egy olyan helyzetben jöttek rá a kutatók, amikor egész másra kerestek megoldást.