Kisgőzös kirakókönyvek

dr. Nadrainé Szent-Gály Viola

A közoktatási szakértői névjegyzékben regisztrált óvodai szakértő vagyok, óvodapedagógusi gyakorlattal, egyetemi diplomával. Köztisztviselőként (Budapest Főváros, II. Kerületi Önkormányzat, Művelődési Iroda) is az óvodai neveléssel foglalkozom jogszerűségre, együttműködésre, igényességre törekvő attitűddel.

Kisgőzös Kirakókönyv - Betűk

Szülőknek:
Még ovis, de már érdeklik a betűk? Leírja a nevét? 6-7 éveseknek való e keménytáblás, 4 db 24 részes puzzle kirakót is tartalmazó vidám könyv, amely egyszerre játék is. Míg a jobb oldali puzzle-t kirakja a megfelelő párosítással, gondolkodhat 3 „B" betűvel kezdődő szón... Persze a játék is rejt tanulnivalót: a bal oldali képek mindegyike a magyar ABC 44 betűjét képviseli. A gyermek hangoztat, párosít, megfigyel, kis-és nagybetűkkel ismerkedik, szótagol. A rímekkel is lehet játszani! A játékos feladatok hónapokig ismételhetők, a strapabíró kirakókönyv akár oviba is hurcolható.

Óvodapedagógusoknak:
Az érett nagycsoportosok közül sokan ismerik már a betűket, és imádják az anyanyelvi játékokat. A „Kisgőzös" sorozat kirakókönyvei 4 db 24 részes puzzle-t tartalmaz, amelyet meghatározott feladat szerint rakhat ki a gyermek. Kiváló páros játék lehet ez délelőtt, vagy alvásidőben a pihenőknek egyszemélyes foglalkoztató. Miközben a baloldali szép képek alatt a magyar ABC 44 betűjét hangoztatják, a jobb oldali puzzle-kat meghatározott feladatok szerint lehet kirakni. A rímelő szavak oldala kifejezetten vicces, imádni fogják! Ebben a korban fontos a figyelemtartás idejének növelése, a „tevékenységben megvalósuló tanulás." Ez az!

Kisgőzös Kirakóköny - Számok és mennyiségek

A Kisgőzös a számok világába vezeti a gyerekeket. Az óvodások észrevétlenül tanulnak meg számlálni, sok-sok ismétlési alkalomra van szükségük ahhoz, hogy a számfogalom, a számképek felismerése stabil legyen az iskoláskorra. A szerep-és szimbolikus játékok mellett örömmel kirakóznak a puzzle-lal, de nem a szokásos módon! Akkor áll össze a kép, ha a megfelelő számot az azonos mennyiségű ábrára helyezi a gyermek. A 10-es számkörben való eligazodást játékos feladatok segítségével ellenőrizhetjük, miközben fejlődik a figyelem, az emlékezet és a gondolkodás. A kemény táblás könyv elnyűhetetlen, többszöri játékra, gyakorlásra alkalmas, kedves rajzokkal, szép színvilággal.