Kisgőzös kirakókönyvek

dr. Nadrainé Szent-Gály Viola

A közoktatási szakértői névjegyzékben regisztrált óvodai szakértő vagyok, óvodapedagógusi gyakorlattal, egyetemi diplomával. Köztisztviselőként (Budapest Főváros, II. Kerületi Önkormányzat, Művelődési Iroda) is az óvodai neveléssel foglalkozom jogszerűségre, együttműködésre, igényességre törekvő attitűddel.

Kisgőzös Kirakókönyv - Betűk

Szülőknek:
Még ovis, de már érdeklik a betűk? Leírja a nevét? 6-7 éveseknek való e keménytáblás, 4 db 24 részes puzzle kirakót is tartalmazó vidám könyv, amely egyszerre játék is. Míg a jobb oldali puzzle-t kirakja a megfelelő párosítással, gondolkodhat 3 „B" betűvel kezdődő szón... Persze a játék is rejt tanulnivalót: a bal oldali képek mindegyike a magyar ABC 44 betűjét képviseli. A gyermek hangoztat, párosít, megfigyel, kis-és nagybetűkkel ismerkedik, szótagol. A rímekkel is lehet játszani! A játékos feladatok hónapokig ismételhetők, a strapabíró kirakókönyv akár oviba is hurcolható.

Óvodapedagógusoknak:
Az érett nagycsoportosok közül sokan ismerik már a betűket, és imádják az anyanyelvi játékokat. A „Kisgőzös" sorozat kirakókönyvei 4 db 24 részes puzzle-t tartalmaz, amelyet meghatározott feladat szerint rakhat ki a gyermek. Kiváló páros játék lehet ez délelőtt, vagy alvásidőben a pihenőknek egyszemélyes foglalkoztató. Miközben a baloldali szép képek alatt a magyar ABC 44 betűjét hangoztatják, a jobb oldali puzzle-kat meghatározott feladatok szerint lehet kirakni. A rímelő szavak oldala kifejezetten vicces, imádni fogják! Ebben a korban fontos a figyelemtartás idejének növelése, a „tevékenységben megvalósuló tanulás." Ez az!

Kisgőzös Kirakóköny - Számok és mennyiségek

A Kisgőzös a számok világába vezeti a gyerekeket. Az óvodások észrevétlenül tanulnak meg számlálni, sok-sok ismétlési alkalomra van szükségük ahhoz, hogy a számfogalom, a számképek felismerése stabil legyen az iskoláskorra. A szerep-és szimbolikus játékok mellett örömmel kirakóznak a puzzle-lal, de nem a szokásos módon! Akkor áll össze a kép, ha a megfelelő számot az azonos mennyiségű ábrára helyezi a gyermek. A 10-es számkörben való eligazodást játékos feladatok segítségével ellenőrizhetjük, miközben fejlődik a figyelem, az emlékezet és a gondolkodás. A kemény táblás könyv elnyűhetetlen, többszöri játékra, gyakorlásra alkalmas, kedves rajzokkal, szép színvilággal.


Címkék:

ajánló  állatkert  állatok  Antarktisz  aszteroida  Ausztrália  autó  baktérium  barlangok  betegség  Biblia  Budapest  buddhizmus  bútorok  búvárkodás  cidrimókus  denevér  díj  dory  édesség  éghajlat  egyensúly  egyház  egyiptom  elefánt  elektromosság  emberi test  emlős  építmények  Északi-sark  etimológia  étkezés  eukaliptusz  fejlesztés  félelem  felfedezés  finommotorika  fizika  Föld  főzés  gyerekek  gyógyítás  gyógyszertár  háború  hajózás  halak  halál  halmazállapot  hangsebesség  hideg  hiszti  hogyan működik  hőmérő  hüllők  időjárás  időszámítás  infrahangok  interjú  internet  iránytű  irodalom  iskolaérettség  iskolakezdés  járművek  játék  jelentés  jelrendszer  Jézus  kalóz  kapitalizmus  karácsony  karantén  kémia  kereskedelem  kétéltűek  Kína  klímaváltozás  koala  kommunikáció  kórház  koronavírus  könyv  közlekedés  Krisztus  kultúra  kultúrtörténet  léghajó  leguán  légzés  LOGICO  lovagok  madarak  magasság  mágnes  mese  meteorológia  Mi MICSODA  mikroszkóp  mitológia  mítoszok  művészet  Nikola Tesla  Nobel-díj  növények  nyomozás  óceán  ókor  ókori Görögország  oktatás  olimpia  olvasás  Oroszország  orvoslás  öltözködés  őskor  pedagógus  pszichológus  pulzus  rajz  rák  receptek  régészet  repülés  robot  rovarok  sárkány  sejtek  sport  szellemek  szépség  szerzetesrendek  szimbólum  táplálkozás  távíró  technika  tél  tenger  terhesség  természet  természeti jelenségek  természeti katasztrófák  természettudomány  teszt  tobzoska  történelem  tudomány  tüntetés  újkor  ultrahang  úthálózat  ünnep  vadnyugat  vallás  Városliget  vasút  védőoltás  vidámpark  vidra  világűr  vírus  víz  vulkán  zarf  zene