Mágneskönyvek

Szomor Éva

gyógypedagógus, a hallássérült oktatás jeles képviselője, fejlesztő logopédus
2000 óta továbbképzést tart gyermekorvosoknak, védőnőknek, csecsemő- és gyermekgondozóknak

Mágneskönyv – Öltöztető

A hároméveseket egyre jobban érdeklik a társasjátékok és bármilyen közös játék. Fantáziájuk szárnyal, és nagy örömmel képzelik bele magukat különböző szerepekbe. A mágneses öltöztető kiváló segítséget nyújt ehhez: a kedves figurákat kedvük szerint kalóznak vagy akár királylánynak is felöltöztethetik a gyerekek. Minden képhez tartozik egy-egy rövid mondat, így a Mágneskönyv alkalmas az írás-olvasás készség korai fejlesztésére is, ami a legújabb kutatások szerint már óvodás korban fontos.

Mágneskönyv – Állatkert

A finommotoros képességek hároméves kor után már jól fejlettek, ezért az ekkora gyerekek nagy élvezettel rendezik be az állatkertet a könnyen kezelhető mágnesképekkel. Ebben az életkorban gyorsan fejlődnek a nyelvi készségek, a háromévesek egyre hosszabb és változatosabb mondatokat fogalmaznak meg. A Mágneskönyv játékosan fejleszti a szóbeli kifejezést is: hívószavakat ad egy-egy témához, a többit a gyerekek fantáziájára bízza.
A tervezés öröme, a környezet megismerése mellett fontos, hogy a tudást birtokló felnőttek is bekapcsolódjanak a játékos mesekönyvalkotásba. A Mágneskönyvvel akár egész estés saját ismeretterjesztő műsort varázsolhatunk a gyerekszobába.